30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutě filmů pro mládež

Zoe a já (2013) 15

Švýcarsko | 2013 | 88 min.

Nejlepší kamarádky Asal a Zoe spolu tráví poslední letní prázdniny. Po nich se jejich životy začnou ubírat vážnějším směrem. Pro Asal není nic důležitější než mít přítele, Zoe zase sní o budoucí kariéře vizážistky. Ve skutečnosti se ale věci mají jinak. Zoe má letní brigádu v koloniálu a Asal půjde na podzim studovat. Náplň letních prázdnin obou dívek je tak jasná. Asal chce hlavně ztratit panenství a stát se ženou! A když se ve městě objeví osmnáctiletý švédský chlapec Kai, je jasné, kdo bude ten vyvolený. Všichni tři se rozhodnou vyjet si na výlet ke vzdálenému jezeru. To, co začíná jako romantický výšlap, se brzy stává testem opravdového přátelství obou děvčat.

ZeměŠvýcarsko
Rok2013
Délka88 min
Věková skupina15
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Ivana Lalović
Scénář Stefanie Veith, Ivana Lalovic
Kamera Filip Zumbrunn
Hudba Marcel Vaid
Střih Myriam Flury
Kontakt Langfilm - Olivier Zobrist

Biografie

Ivana Lalovićová(1982) je filmová scenáristka a režisérka původem ze Sarajeva. Vystudovala design, později absolvovala filmovou režii na akademii v Curychu. Během studií natočila řadu krátkých snímků, např. Až do posledního zrnka kafe (Jusqu‘au dernier grain de café, 2006), Nesním německy (Ich träume nicht auf Deutsch, 2009), Zub za zub (Zahn um Zahn, 2009) či Malí rváči (Little Fighters, 2010). Film Zoe & já (Sitting Next to Zoe, 2013) je jejím celovečerním debutem. 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.