30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

test2

Vítejte na platformě ZLÍN FEST SCREEN!

Představujeme Vám celoroční vzdělávací cyklus filmových projekcí určený výhradně školám. Žáci a studenti tak mohou se svými učiteli ve třídách sledovat filmy, které jim přinesou nejen radost a zábavu, ale pomohou jim rozšiřovat povědomí o okolním světě, rozvíjet estetické, sociální i morální cítění.
Ke každému filmu je zpracován pracovní list pro žáky a metodický materiál pro učitele, který slouží k hlubšímu seznámení se s filmem a k jeho využití ve výuce.
Filmy jsou uváděny v originálním znění s českými titulky.

Cena za jedno zhlédnutí filmu včetně didaktických materiálů je 200 Kč (včetně 21% DPH).
Film bude k dispozici na našem screeningovém portálu (odkaz níže) na základě kódu, který vám bude zaslán obratem po úhradě. Projekci filmů lze dle vaší potřeby přerušit a vrátit se k ní např. v následující vyučovací hodině.  

Máte-li zájem zhlédnout film využijte kontakt:
Veronika Klementová
e-mail: veronika.klementova@zlinfest.cz
telefon: 724 351 096

Ukázka pracovního listu k filmu (tento film není součástí nabídky).
Hranice odvahy - pracovní listy k filmu - určeno pro pedagogy a rodiče
Hranice odvahy - pracovní listy k filmu - určeno pro děti
  

Přihlášení do screeningového portálu


Cyklus filmů pro rok 2022 se jmenuje HRDINOVÉ JSTE I VY a uvede příběhy o odvaze, statečnosti, nebojácnosti či neohroženosti dětských a dospívajících hrdinů.

V aktuální kolekci Vám představujeme filmy věnující se tématu HRDINOVÉ v RODINĚ.
(1. 1. - 31. 3. 2022)

 

 
 
 
 
 


Animag 2024

 

NEMUSÍŠ BÝT DOSPĚLÁK – BUĎ FILMAŘ!

Mnohým příznivcům Zlín Film Festivalu kroměřížský ANIMÁG už možná vstoupil do podvědomí. Celostátní soutěž animované tvorby dětí a mládeže ANIMÁG Kroměříž je pro každého nadějného tvůrce ve věku 6-19 let přímou otevřenou cestou, jak uvidět svůj snímek na velkém plátně kina. Za sedm let trvání soutěže jsme takto v kině uvedli již téměř 200 snímků vytvořených školáky z celého Česka. A je to zážitek, když vaše dlouho připravovaná animace, kterou znáte jen z displeje, rozzáří celé kino. Chcete si to sami ověřit a vyzkoušet?

ZVEME VÁS NA ZÁBAVNOU CESTU VSTŘÍC DALŠÍMU ROČNÍKU ANIMÁGA. Můžete právě v tomto ročníku soutěže oslovit porotu natolik, že váš snímek doporučí k uvedení na přehlídkách pro veřejnost a navíc – budete se moci těšit, zda získáte ve své věkové kategorii nějakou cenu. ANIMÁG TOTIŽ KAŽDÝ ROK ODMĚNÍ TY NEJLEPŠÍ ÚČASTNÍKY SOUTĚŽE KRÁSNÝM TABLETEM!

Pojďte s námi do toho – jako jednotlivci, parta nebo i celá třída v rámci výuky výtvarky, češtiny a informatiky. Inspirujte se našimi radami a návody. ANIMÁG je vlastně zábavná cesta do velkého filmového světa přes klasickou tvořivou stop motion animaci. A PRÁVĚ TA KLASICKÁ ANIMACE – TO JE LEGRACE!

1. ČÁST VAŠÍ CESTY NA FILMOVÉ PLÁTNO
Podívejte se, jaké snímky se v jednotlivých kategoriích nominovaly díky bodovému ohodnocení odborné poroty na stříbrné plátno v roce 2023. 

 

2. ZKUSTE SE PROKLIKAT NAŠÍ NÁPOVĚDOU A POVZBUZENÍM DO VLASTNÍ ANIMAČNÍ PRÁCE
https://sites.google.com/ped-km.cz/animag-tvorime-spolu

3. DŮLEŽITÉ JE MÍT TAKÉ ČASOVÝ HARMONOGRAM A VŠE PRO ÚSPĚŠNÉ OBESLÁNÍ SOUTĚŽE ANIMÁG Kroměříž. Tedy všechny informaci právě zde pro vás:
www.animag-kromeriz.cz

 

A třeba právě váš snímek bude příští rok ten, co pobaví diváky nejvíce. Těšíme se na to s vámi!


 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.