30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Kinematovlak 2017

57. ZLIN FILM FESTIVAL - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně ve spolupráci s Českou televizí, Českými drahami a dalšími partnery připravil pro děti mateřských škol a prvních stupňů základních škol další ročník projektu KINEMATOVLAK. Jedná se o “kino na kolejích”, speciálně upravený vagón na projekční sál, který bude společně s galerií na kolejích putovat od 15. května po vybraných městech a obcích naší země. Vybranou trasu pak ukončí v pátek 2. června. 

Vlak na kolejích navštíví v letošním roce celkem 11 měst s tím, že svoji trasu odstartuje ve Zlíně a dále poputuje do Mikulova, Znojma, rakouského Retzu, Českých Budějovic, kde bude promítat 2 dny, díle do Písku, Příbrami, Rakovníka, Kralup nad Vltavou, Mělníka, kde bude rovněž dvoudenní projekce a svoji pouť ukončí dvoudenní zastávkou v Mladé Boleslavi. 

Promítat se budou pohádky pro nejmenší, jako jsou například “Krtkova dobrodružství”, O víle Amálce, Mach a Šebestová a mnoho dalších. Projekce začínají v 9 hodin ráno a končí o půl 4 odpoledne. Podrobný program pak najdete na www.zlinfest.cz. 

Vedle vláčku na kolejích je také vláček hráček, kde si děti mohou hrát a navštívit můžete rovněž tzv. Historický vagon, kde děti uvidí, jak to kdysi na železnici vypadalo. 

Kapacita projekčního vláčku je 35 míst. Všechny projekce jsou zdarma. 

Z technických důvodů bude promítání ve Znojmě ukončeno ve 14 hodin. Velmi se omlouváme a děkujeme za pochopení.

Těším se na Vás
Iva Janálová
manager projektu
gsm:+420 603 769 640
iva.janalova@zlinfest.cz   

Objednávky volejte na telefon: +420 702 108 119

      

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.