30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Tour4Change 2015

Handbikeři z neziskového projektu Černí koně se opět objeví ve Zlíně. Letos se rozhodli, že své turné za změnu vnímání handicapu nazvané Tour4Change odstartují ze zlínského náměstí Míru 1. června v 15h.

Motto Tour4Change:
Žijeme spolu, vedle sebe a hledáme rozdíly, malichernosti, maličkosti, jen abychom se stále utvrzovali v tom, že jsme rozdílní. Zkusme se změnit, alespoň na jeden den, na jednu hodinu, a hledat na druhých, a hledat sami v sobě vše, co máme společné, vše, v čem se shodneme. Budeme překvapeni, nakolik jsme si blízcí.

PROGRAM:

1. 6. budou Černí koně součástí programu Dětského dne s Rádiem Junior, který je součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu.

Vedle hlavního pódia stát známý stan Černých koní s handbikem a v 15.30 bude za přítomnosti zástupců města Zlína slavnostním startem oficiálně zahájena Tour4Change 2015.

Z náměstí pojede peloton cyklistů za doprovodu Policie ČR do Otrokovic. Po trase se napojí na novou cyklostezku (u hypermarketu Albert, více na www.cyklozlin.cz), po které bude pokračovat až do cíle na náměstí v Otrokovicích. Budeme rádi, když se k nám přidáte. Vítáme nadšence a podporovatele, sportovce i rodiny s dětmi, všechny, kteří se chtějí zapojit a svou účastí podpořit ty, kteří život nevzdali.

Z Otrokovic tým pokračuje přes jednotlivá města do Prahy, kde bude pod záštitou hl. města Prahy Tour4Change slavnostně ukončena doprovodným programem.

Fotogalerie: Roman Vojtek navštívil akci Tour4Change 2015 ve Zlatém jablku v neděli 31.5.

Fotogalerie loňské Tour4Change:

Tour4Change je již podruhé součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu. Za vznikem projektu stojí neziskovka Černí koně (odkaz na www.cernikone.cz), která v ČR organizuje horskou i silniční cyklistiku handicapovaných. Tým zdravých a handicapovaných cyklistů bez rozdílu věku pojede po České republice, aby se ve vybraných městech setkal s dětmi a společně je přesvědčil o tom, že ať se v životě stane cokoli, vždy existuje šance žít plnohodnotný život. Společné aktivity jsou tím, co spojuje. Sport navíc dokonale uzdravuje tělo i duši, pomáhá odstraňovat bariéry a překonávat překážky. Tour4Change je nejen turné za změnu vnímání handicapu, ale také za uvědomění si, jak důležitá je prevence bezpečnosti při sportu, při cestě do práce i do školy.

Upoutávka na letošní ročník

Video z loňského ročníku

Více o projektu:

www.tour4change.cz
www.facebook.com/tour4change
www.cernikone.cz

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.