30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Šprechtíme – Den s němčinou

Šprechtíme – Den s němčinou
 

Srdečně Vás a Vaše žáky zveme na Den s němčinou, který se uskuteční v úterý 2. 6. 2015 v průběhu 55. Zlín Film Festivalu. 

Program Dne s němčinou

Zlínský klub 204, Třída Tomáše Bati 204, Zlín
08.30-10.30 pro skupiny žáků základních škol
11.30-13.30 pro skupiny žáků středních škol
15.00-17.00 pro širokou veřejnost
Rezervace předem nutná.

Německo prozkoumat, učit se německy a přitom se bavit? To si mohou užít žáci na všech stupních v interaktivní hře Autobahnspiel – Procestuj Německo! Je to zábavná hra se 16 zastávkami ve známých německých městech, kde na soutěžní týmy čekají záludné úkoly. Celá hra probíhá v češtině. 

náměstí Míru, Zlín, 14.00-15.30

velký koncert německé kapely Moop Mama 

Moop mama – jeden raper a 10 hráčů na dechové nástroje. Nevšední show mnichovské hudební skupiny se saxofony, pozouny a trumpetami rozezvučí náměstí Míru. Kapela, která vznikla v Mnichově roku 2009, cestuje po evropských festivalech, občas obsadí park či náměstí a hraje moderní dechovku nazvanou urban brass. 

Moop Mama
 

Alternativa, kulturní institut Zlín, Osvoboditelů 3778, Zlín, 15.30-17.00

Videotutoriály aneb jak točit s žáky v hodinách němčiny krátké filmy 

 

Interaktivní seminář pro učitele němčiny na základních a středních školách: Lektorka a filmařka Julia Lee z Berlína si pro němčináře připravila seminář o používání digitálních médií ve výuce. Technické znalosti nejsou nutné. 

Přihlaste svoji školu k bezplatnému vyzkoušení jazykové animace Koordinačního centra česko-německých výměn mládeže Tandem. 

Svoji účast na programu a zájem o jazykové animace, prosím, nahlaste na e-mail: info@sprechtime.cz. 

Těšíme se na Vás! 

Celý program je zdarma. Více k dalšímu programu na webových stránkách Goethe Institutu

Program Dne s němčinou tím nekončí – 55. ročník Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně přináší jako hlavní část programu sekci německé kinematografie. Uvidíte přes čtyři desítky německých filmů pro děti a mládež.

Informační leták

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.