30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Sporťáček 2015

Sporťáček je největším sportovním náborovým festivalem v České republice a je určen rodinám s dětmi ve věku od 3 do 18 let.

Součástí doprovodného programu 55. ZLÍN FILM FESTIVALU 2015 bude i Sporťáček. Festival sportu pro děti se ve Zlíně uskuteční v pátek 29. 5. 2015 od 13.00 do 20.00 hodin na celkem čtyřech místech: na Stadionu mládeže, v tenisové hale Růmy nad Stadionem mládeže, ve Sportcentru Maty a ve venkovním bazénu Městských lázní Zlín. Sportovně-zábavní odpoledne představí veškeré dostupné sportovní disciplíny tak, abyste si na ně mohli „sáhnout“. Svátku sportu se zúčastní známí hokejisté, fotbalisté, atleti, motoristé, účastníci mistrovství světa i olympiády a současně populární herci, režiséři, moderátoři a zpěváci.

Předběžný program

  • zahájení festivalu ve 13.00 hodin
  • exhibice sportovních oddílů
  • možnost vyzkoušet jednotlivé sporty
  • konzultace s odborníky, vedoucími, trenéry, sportovními psychology, lékaři a fyzioterapeuty
  • uvidíte a zasportujete si se známými osobnostmi z oblasti sportu
  • sporty pro handicapované
  • stanoviště s radarem na měření rychlosti střely, nadhozu, kopu atp.
  • doprovodný program a soutěže
  • v průběhu odpoledne různá vystoupení, hudba
  • řada dalších zajímavých aktivit
  • možnost posezení na terase restaurace
  • ukončení festivalu ve 20.00 hodin 

Mapa zóny

 

Author Freestyle BMX ZONE
Hlavním cílem zóny bude představit veřejnosti a dětem další možnosti strávení volného času a to prostřednictvím letních extrémních sportů. Profesionální sportovci předvedou svoje umění v exkluzivní mobilní překážce. Letní extrémní sporty si pak bude moci každý vyzkoušet přímo na místě za doprovodu profesionálů. K dispozici bude půjčovna sportovního vybavení včetně chráničů zdarma. Součástí programu budou workshopy a soutěže. Celým programem Vás provede Jan Valenta, profesionální sportovec a reprezentant ČR na světových závodech ve Freestyle BMX a předseda Czech Freestyle BMX Association.
Informační leták

Cíle festivalu

Cílem festivalu Sporťáček je představit na jednom místě různá odvětví sportu, pomoci tak sportovním klubům s jejich náborovou strategií a pomoci rodinám vybrat ten správný sport jejich děti. 

Projekt Sporťáček je určen především dětem z mateřských a základních škol Na jednom místě se představí jednotlivé sporty tak, aby se děti mohly nejen podívat, ale také si sporty v maximální možné míře vyzkoušet. Rodiče mohou poznat konkrétní kluby a trenéry, kterým svoje děti svěří. Zároveň tento projekt umožní dětem i rodičům získat cenné informace o všem, co ke sportování patří. Na místě je k dispozici fyzioterapeut, sportovní lékař a psycholog. 

Na návštěvníky festivalu čekají rozhovory sw významnými osobnostmi nejen ze světa sportu, autogramiády, exhibiční vystoupení a další aktivity. 

Nejdůležitější je spokojené dítě, které si na festivalu najde svůj sport, kterému se bude nadále věnovat. 

V čem se liší?

Zaměřuje se čistě na sport.
Snaží se představit veškeré dostupné sportovní disciplíny.
Informace sportovních svazů a oddílů doplňuje o důležité informace odborníků ze sportovní branže.
Přináší sporty pro děti s handicapem.
Prezentuje se atraktivní formou na zajímavém místě a bohatým doprovodným programem.

Známé osobnosti

Mladé sportovce přichází podpořit a motivovat řada známých osobností, zejména sportovců, např. Aleš Valenta, David Svoboda, Eva Samková, Kristýna Kolocová, Lukáš Bauer, Markéta Sluková, Martin Vaniak, Ondřej Rybář, Petr Bříza, Petr Koukal, Roman Kreuziger, Stanislav Řezáč, ale také Andrej Babiš, Olga Lounová či Jakub Kohák. 

Historie festivalu

V roce 2010 vznikl nápad vytvořit ojedinělou sportovní akci svého druhu – Sporťáček. Za vším stálo občanské družení SC BOOTCAMPS v čele se zakladatelem festivalu Jakubem Makaloušem. 

Velmi přátelská atmosféra, zajímavá vystoupení a neobvyklé prezentace 209 sportovních oddílů a svazů ve 3 velkých městech (Praha, Ostrava, Plzeň) přilákala během posledního, čtvrtého ročníku Sporťáčku v roce 2014 rekordní počet návštěvníků a účinkujících, kterých bylo více než 14900. 

Sporťáček opět potvrdil, že přijde-li na něj dítě, které doposud nesportuje, v podstatě neexistuje varianta, že by s nějakým sportem nezačalo. Hlavním důvodem je fakt, že nesportující dítě je doslova vtaženo do světa sportu, díky možnosti si vše vyzkoušet na vlastní kůži. 

„Dětem je potřeba věnovat pozornost. Akce pomáhá klubům prezentovat svoji činnost, především v době klesajícího zájmu o sport. Je to jedna z důležitých akcí, jak ho pro mladé znovu objevit a atraktivně představit,“ říká Miroslav Jansta, předseda České unie sportu, která nad Sporťáčkem převzala záštitu.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.