30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Celé Česko čte dětem

Posláním obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem© je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině. Pravidelné předčítání dětem má obrovský význam pro rozvoj jejich emocionálního zdraví. Předčítání rozvíjí paměť a představivost, učí myšlení. Předčítání utváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem. Stačí 20 minut denně. Každý den.

Celé Česko čte dětem

Týden čtení dětem v ČR

Cílem TÝDNE ČTENÍ DĚTEM V ČR je motivování dětí, mládeže a dospělých k soustavnému čtení a rozvíjení lásky k literatuře prostřednictvím výběru hodnotné a dobré literatury.

Prostřednictvím TÝDNE ČTENÍ DĚTEM V ČR chceme široké veřejnosti ukázat, že každodenní čtení dítěti pro radost je nejúčinnější metodou výchovy čtenáře – člověka samostatně uvažujícího, s rozsáhlými vědomostmi, které je sám schopen dále rozšiřovat. Člověka kulturního, jenž postupuje eticky, člověka s představivostí, který si v životě umí poradit rozumem, nikoli silou.

5. TÝDEN ČTENÍ DĚTEM V ČR proběhne od 1. do 7. června 2015 v městech a obcích v celé České republice. Školy, školky, knihovny, mateřská a kulturní centra, kavárny, obce a jiné organizace připravují desítky kulturních, výtvarných či literárních akcí na podporu šíření myšlenky o důležitosti předčítání dětem.

Slavnostní zahájení 5. TÝDNE ČTENÍ DĚTEM V ČR se bude konat 30. 5. 2015 v 17.00 hodin ve Zlínském klubu 204. V programu pro děti a rodiče se bude hrát, zpívat a číst. Můžete se těšit na herce z nového filmu Sedmero krkavců - Zuzanu Bydžovskou, Marthu Issovou, Lukáše Příkazkého, spisovatelku Alenu Ježkovou či scénické čtení Listování s Lukášem Hejlíkem, který se ujal také role moderátorské. Dalšími zajímavými hosty jsou herci Městského divadla Zlín Petra a Radovan Královi, kteří zazpívají písně z muzikálu Divotvorný hrnec. 

Během 55. ZLÍN FILM FESTIVALU se mohou děti z místních škol těšit na čtení známých osobností od pondělí 1. 6. do čtvrtku 4. 6., a to v Knihovně Františka Bartoše vždy v 9.00 hodin a v 11.00 hodin.

Těšíme se na setkání s vámi!

Fotografie ze zahájení loňského ročníku
Fotografie z ukončení loňského ročníku

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.