30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Hvězdy Červeného koberce - neděle 1. 6.

Hvězdy třetího dne - 1. 6. 2014

Nela Boudová
Jan Hřebejk
Jan Rosák
Lenka Krobotová
Hana Vagnerová
Nikola Buranská (Česká Miss Earth 2014)
Gabriela Franková (Česká Miss 2014)
Tereza Skoumalová (Česká Miss World 2014)
Wiranu Tembe
Paula Kalenberg
Tim Oliver Schultz

Nela BoudováNela Boudová
Česká herečka Nela Boudová je českou Pretty Woman – a to doslova, protože tradičně propůjčuje svůj hlas pro dabing herečky Julie Robertsové. Po studiích na konzervatoři si prošla několika divadelními scénami, včetně Činoherního klubu. Kromě několika televizních seriálů (Bylo nás pět) nebo filmů ji nepochybně znáte ze Kolja a Vratné lahve. Je maminkou dvou kluků a nezapře v sobě, že její biologický otec pochází z exotického Tuniska.

 

HřebejkJan Hřebejk
Jan Hřebejk je jedním z nejuznávanějších českých filmovým režisérům a jeho jméno patří na českém filmovém nebi k těm nejzvučnějším. Jan Hřebejk vystudoval scénáristiku na FAMU a režírovat začal hned na škole. Kromě nominace na Oskara za film Musíme si pomáhat získal deset Českých lvů za nejlepší režii a dvě ocenění z Karlových Varů. Nepochybně všichni festivaloví návštěvníci znají Pelíšky, ještě dnes ale v Bohumíně proběhne předpremiéra jeho zatím posledního filmu Zakázané uvolnění.

 

RosákJan Rosák
Český moderátor a herec Jan Rosák se do paměti českého diváka nesmazatelně zapsal soutěžním pořadem RISKUJ!, kde v nesčetných epizodách využíval své moderátorské schopnosti nabyté v neméně znýmých a úspěšných pořadech jako MAGION nebo Videostop. Jan Rosák je trojnásobným držitelem divácké ceny TýTý a má za sebou také natáčení několika televizních filmů. Do Zlína mimo jiné přijel předčítat nejmenším návštěvníkům našeho festivalu.

 

KrobotováLenka Krobotová
Absolventka Damu Lenka Krobotová ztvárnila několik nezapomenutelných divadelních rolí v Dejvickém divadle  (například ve hrách Bratři Karamazovi, Idiot), kde se setkávala také se svým otcem Miroslavem Krobotem. Na obrazovkách se objevila se v několika televizních seriálech a pochopitelně také ve filmu Karamazovi, kde ztvárnila stejnou roli, jako v divadelním představení. Narazit jste na ni mohli také v Milencích a vrazích, snímku Jedna ruka netleská nebo pohádce Štastný smolař.

 

VagnerováHana Vagnerová
Česká herečka a absolventka DAMU Hana Vagnerová se objevila například ve filmech Bathory, Ženy, které nenávidí muže nebo v seriálech ajko On je žena!, Horákovi a Vyprávěj. Dříve se věnovala modelingu a focení, ale českému divákovi už se dnes neomylně vybaví jako známá a velmi talentovaná mladá herečka. Na festivalu se zúčastnila Pečení s UNICEFem a hraje také ve filmu Jana Hřebejka Zakázané uvolnění.

 

 

FrankováGabriela Franková
Gabriela Franková je nejkrásnější dívkou letošního roku, získala totiž titul Česká Miss 2014. Pochází z Brna a k módě ji to táhlo již od dětských let. V první třídě na základní škole začala předvádět dětskou módu. Přes menší ocenění v oblasti modelingu se dopracovala až k nejvyššímu ocenění Česká Miss 2014. Zajímavostí je, že při účasti v soutěži absolvovala hodiny kreolštiny, kterou se mluví na Mauriciusu. V roce 2013 založila v Olomouci vlastní modelingovou a hostesingovou agenturu Frankly models.

 

Nikola Buranská
Nikola Buranská získala titul Blesk Česká Miss Earth pro rok 2014. Toto vítězství ji nominovalo na mezinárodní soutěž krásy Miss Earth pro rok 2014. Pochází z Přerova, nicméně jejím druhým domovem se stal Liberec, kde studuje Veřejnou správu na Metropolitní univerzitě Praha. Má bohaté zkušenosti z evropských mol v Paříži. Londýně nebo například Miláně.

SkoumalováTereza Skoumalová
Tereza Skoumalová ve své kariéře dosáhla na titul Česká Miss World pro rok 2014. Rodačka z Ostravy vystudovala střední zahradnickou školu a nyní studuje Produkční zahradnictví na České zemědělské univerzitě v Praze. V životě sní o vlastní ekofarmě.
Dívky se dnes účastnily charitativní akce Pečení s UNICEF, kde společně s herci Michaelou Dolinovou Hanou Vágnerovou a Lukášem Hejlíkem. Výtěžek ze zakoupených dobrot putuje na humanitární pomoc ve Středoafrické republice.

 

TembeWiranu Tembe
Wiranu Tembe je hlavní představitelka dětského snímku Taina a Amazonská legenda. Indiánská holčička společně se svým filmem v pátek slavnostně zahájila 54. Zlín film festival ve Velkém kině plném nadšených dětí. Pětiletá Wiranu Tembé žila v amazonském pralese, když ji filmaři objevili pro hlavní roli. Štáb okouzlila svojí spontánností. Rozuměla si se zvířaty a její oblíbenou hračku byl luk a šíp. Kouzelný rodinný snímek se bude na festivalu hrát ještě zítra 2. 6. v 15:00 hod. v Golden Apple Cinema. 

 

Tim Oliver Schultz a Paula Kalenberg
Tim Oliver Schultz a Paula Kalenberg jsou představiteli hlavních postav (Maxe a Inge) ve filmu Když Inge Tančí (Systemfehler – Wenn Inge tanzt). Oba pocházejí z Německa a zajímavostí je, že kromě filmového plátna spolu tvoří pár také ve skutečnosti. Paulu mohou návštěvníci festivalu znát také z filmů Krabat: Čarodějův učeň nebo Žid Süss (Jew Süss), Tim si zahrál například roli v jednom dílu seriálu Kobra 11 (Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.