30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Hvězdy Červeného koberce - sobota 31. 5.

Aňa Geislerová
Radim Fiala
Lukáš Hejlík
Vladimír Kratina
Ondřej Pavelka
Jan Potměšil
Kamil a Andrzej Tkacz
Dennis Reinsma
Runa Greiner
Lea Bloch

 

GeislerováAna Geislerová
Anna Geislerová chtěla být modelkou, ale nakonec se z ní stala jedna z nejobsazovanějších a nejoblíbenějších českých hereček. Poprvé se výrazně prosadila v roce 1991 ve filmu Requiem pro panenku režiséra Filipa Renče Aňa je držitelkou pěti Českých Lvů za své role ve snímcích NÁVRAT IDIOTA , ŽELARY, ŠTĚSTÍ a KRÁSKA V NESNÁZÍCH. Znáte ji také z filmů VÝCHOVA DÍVEK V ČECHÁCH nebo MEDVÍDEK.

 

Fiala

Radim Fiala
Radima Fialu můžete znát především z divadla Husa na Provázku a z také z televizních obrazovek. Tento brněnský rodák se objevil například v historických Četnických humoreskách nebo válečném Tobruku režiséra Václava Marhoula, ale nejznámější je jeho role doktora Hanáka v seriálu Oridnace v Růžové zahradě, která se těší obrovské divácké odezvě.

 

HejlíkLukáš Hejlík
Lukáš Hejlík začínal svou hereckou kariéru v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, později se však přesunul do Městského divadla v Brně. Objevil se v několika televizních seriálech (například Redakce, Ošklivka Katka) a po divadlech v celé České republice cestuje se svým projektem scénického čtení Listování.

 

KratinaVladimír Kratina
Známý český herec a absolvent DAMU Vladimír Kratina si prošel množstvím angažmá v menších divadelních scénách (Dílna 24, Činoherní klub), ale hostoval třeba i v Národním divadle. K filmu se poprvé dostal už během svých studií a jeho první významnější rolí byla v roce 1979 hlavní postava Tadeáše Falka ve filmu Juraje Herze Křehké vztahy. Ve své současné tvorbě se věnuje především televizním a seriálovým rolím, nejznámější jsou zřejmě jeho role v Ordinaci v Růžové  zahradě v seriálu Kriminálka Anděl a aktuálně ve filmu Hranaři.

PotmesilJan Potměšil
Jana Potměšila, rodáka z prahy, nepochybně znáte z filmu Bony a Klid (a také jeho letošního pokračování)  nebo z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci, kde si zahrál sympatickou roli ševce Jíry. Jeho herecká kariéra se váže také k Divadle na Celetné a několika televizním seriálům, jako například Eden, Pojišťovna Štěstí nebo už starší, ale populární případy Detektiva Martina Tomsy.

 

PavelkaOndřej Pavelka
Rodák ze severní Moravy je nejširší veřejnosti znáý především díky roli Oldřicha Farského ze seriálu Ulice, má však stálé angažmá v Národním divadle a je také pedagogem na DAMU. Nepřehlédnutelné jsou také jeho role v televizních filmech a pohádkách, namátkou například Království potoků, Sedím na konári a je mi dobře nebo Výchova dívek v Čechách.

 

Kamil a Andrzej Tkacz
Dvojčata Kamil a Andrzej jsou hlavní představitelé filmu Běž, chlapče, běž (2014, Polsko, Německo, Francie, 112 min.), který je zařazen do sekce Young Stars. Příběh je dojemným a zároveň inspirujícím příběhem o cestě jednoho chlapce, který musel ze dne na den dospět, aby přežil. Film je promítán dnes v 19:50 hod., v Golden Apple Cinema č. 6.

Dennis Reinsma
Dennis je hrdina nizozemského rodinné filmu StaLOSe o Vánocích (2013, Nizozemsko, 81 min.) . Diváci viděli jeho premiéru na Filmovém festivale dnes dopoledne (v 10:30, v Golden Apple Cinema). Další možnost mají v úterý v 8:30 v Golden Apple Cinema. Rodinný film je zařazen do Mezinárodní soutěže hraných filmů pro děti

Runa Greiner a Lea Bloch
Hvězdy filmu Zoe a já (2013, Švýcarsko, 88 min.), který je zařazen do Sekce Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež. Snímek je příběhem dvou kamarádek, které v období dospívání mění svůj pohled na svět a své priority. Příběh klade otázku, kterou zná každá dívka: je jejich přátelství dostatečně pevné? Film je promítán dnes v 17:10 hod., Golden Apple Cinema, sál č. 2

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.